by Super User

TÜSAF Başkanı Murat Büyükçelebi, Gulf Sigorta ile ortaklaşa çıkardıkları Acente Mesleki Sorumluluk Sigortası’nı SigortaMedya’ya değerlendirdi. “Bu bir TÜSAF projesidir” diyen Büyükçelebi, “Primler 9 eşit taksitle ödenebiliyor. Bir taksiti de Gulf Sigorta ödüyor. Bu kampanya 30 Nisan’da bitiyor” açıklamasını yaptı.

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat BüyükçelebiGulf Sigorta ile ortaklaşa çıkardıkları Acente Mesleki Sorumluluk Sigortası’nı SigortaMedya’ya değerlendirdi. “Bu bir TÜSAF projesidir” diyen Büyükçelebi, “Bu ürünü Gulf Sigorta ile ortaklaşa çalışarak iki yılda çıkardık.  Primler 9 eşit taksitle ödenebiliyor. Bir taksiti de Gulf Sigorta ödüyor. Bu kampanya 30 Nisan’da bitiyor” açıklamasını yaptı.

Bir çok meslek için yapılan mesleki sorumluluk sigortasının bir benzerini acenteler için hazırladıklarını belirten Büyükçelebi, “Bu ürünü Gulf Sigorta kadar geniş boyutta satan yok. Teminatları çok geniş. Şimdi daha çok meslektaşımıza ulaştırmak istiyoruz. Bütün meslektaşlarımızın yani acentelerin kendini garantiye alması için bu mesleki sorumluluk sigortasını yaptırması gerekiyor” diye konuştu.

Sorumlulukları Gulf Sigorta üstlenecek

Büyükçelebi şunları söyledi: “Bu proje sayesinde acentelerimiz asıl işlerine odaklanabilecek. Muhtemel hatalarından doğabilecek sorumlulukları Gulf Sigorta üstlenecek. TÜSAF olarak biz, sigorta sektörünü her geçen yıl büyütmeyi ve acentelerimizin gelirlerini devamlı olarak arttırmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki acentelerimizin mesleklerini icra ederken güvence altında olmaları, yeni sigorta ürünleriyle, yeni projelerle, yeni iş birlikleri ile portföylerini genişletebilmelerine destek verecek adımları atmaları için önemli bir kriterdir. TÜSAF olarak, bu alanda tüm acentelerimize sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme sağlamada fayda yaratacağına inandığımız bu projeye rehberlik etmekten memnuniyet duyuyoruz.”

TÜSAF’ın resmi internet sitesinde Acente Mesleki Sorumluluk Sigortası’yla ilgili bilgiler şöyle:

Teminat kapsamı nedir?

Sigortacı, sigortalının mesleki hizmetini yerine getirmemesi nedeniyle üçüncü şahıslar tarafından talep edilen tazminatı sigortalı adına ödeyecektir. Mesleki hizmetini yerine getirmemesi, her türlü gerçek veya iddia edilen, ihmal sonucu görev aksatma, hata, yanlış beyanda bulunma, hatalı veya yanıltıcı beyan verme, gizliliği ihlal, mesleki hizmeti yerine getirirken yapılan ihmaller veya mesleki hizmeti yerine getirmeme anlamına gelmektedir.

Kimler Sigortalı Olabilir?

  • Sigorta ettiren;
  • Sigorta ettirenin herhangi bir yöneticisi, ortağı veya sahibi;
  • Herhangi bir çalışan;
  • Bu tanımın (ii) ve (iii) maddelerinde belirtilen sigortalının mirasçısı veya kanuni temsilcileri

Ana Teminatlar

  • Mesleki sorumluluk
  • Savunma masrafları

İlave Teminatlar

  • Mahkemeye katılma masrafları
  • Uzatılan bildirim süresi
  • Kayıp dokümanlar

 

Kaynak : Sigortamedya.com.tr

*.Mesleki sorumluluk soru formunu doldurarak, seyfi@ekinsigorta.com.tr adresine gönderip teklif alabilirsiniz.

Leave your comments

Comments

  • No comments found