by Super User

Sigortacılığın tanıtıma ve bilinçlendirme kampanyalarına ihtiyacı olduğu yazıldı çizildi. Özel sigortalar hakkında ya hiçbir şey bilmiyoruz, bilenlerimizin de birçoğu ne yazık ki kötü biliyor. Sigortacılık sistemi her yıl milyonlarca sigortalının mağduriyetini önlerken, sistemden zenginleşmeye çalışanların ve başarılı olamayanların kötü propagandasına maruz kalıyor. Medyada özel sigorta sektörü ile ilgili bilinçlendirmeye yönelik yazılar yazan iki tane gazeteciden biriyim. Bizler çoğu zaman haksızlığa uğrayan sigorta sektörünü savunma görevini de üstlendik yıllarca. Bu yaptıklarımız sigorta bilincinin ve tanıtımının artmasına büyük katkılar yaptığını düşünüyorum.

Sigorta sektörünün tanıtımının organize yapılabilmesi için bunu büyük bir kurumun üstlenmesi gerekiyordu. Sigorta şirketleri bütçeleri oranında sosyal sorumluluk projeleri, gazete,dergi reklamları, TV reklamları, sponsorluklarla bu girişime katkıda bulundular. TSRŞB ise, TV reklamları ve televizyondaki yarışma programı ile tanıtıma destek verdiler.

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü girişimi ile tanıtım ve bilinçlendirme stratejisi belirlendi. Bir dizi eylemin belirlendiği bu girişimin ilk ayağı "Sigorta Haftası". Her mayıs ayının son haftası "Sigorta Haftası" ilan edildi. 27 Mayıs tarihinde başlayacak "Sigorta Haftası"na sigorta sektörünün tüm kurumları destek verecek. Bu kampanyayı çok önemsiyorum. Zamanlama açısından da uyun çünkü okulların kapanma tarihlerine denk geliyor. Özetle okullar da bu etkinliğe katılabilir. 

"Yerli malı Türk'ün malı herkes bunu kullanmalı" diye 'Yerli Malı Haftamız' vardı ve şimdi artık bir önemi kalmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın katkıları ile okullarda "Sigorta Haftası"nda "Sigortanı yaptır gece rahat uyu" sloganı ile etkinlikler düzenlenebilir ve her okula bir sigortacı çağrılarak sigortacılık hakkında çok öz ve basit bilgiler öğrencilerimize verilebilir.

 TOBB bütün sigorta acentelerine bir yazı göndererek "Sigorta Haftası"nda etkinlikler düzenlemesini hatırlatmış. Beni birçok acente dostum mail atarak telefon ile ulaşarak bu konuda önerim olup olmadığını sordu. Bu sene tüm sektör için acemilik devremiz olacak. Fakat inanıyorum ki gelecek senelerde çok güzel etkinlikler ve organizasyonlar yapılarak sigortacığın tanıtın ve bilinçlendirme kampanyaları yapılabilir. 

"Sigorta Haftası" için acente dostlarıma önerilerime gelince. Denizli de bir acente dostum çevre okullarda kompozisyon yarışması düzenlemişti. Dereceye girenlere ödüller vermişti. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Okullarda resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenebilir. Yoğun olan caddelerde ve alışveriş merkezlerinde tanıtım kampanyaları yapılabilir. Küçük bütçelerle mizansenler hazırlanabilir. Tiyatro gösterileri yapılabilir. İlginç afiş ve broşürler hazırlanabilir. "Sigortanı yaptır gece rahat uyu" yazan çıkartmalar hazırlanabilir. Bütün acente dostlarım Türkiye genelindeki yerel medyayı ziyaret edebilir, TV ve radyo programlarına katılabilir. Gazetelere röportajlar verebilirler. Yapılacak çok güzel şeyler var. "Sigortaya ihtiyacınız olmasın ama sigortasız da kalmayın. "Sigorta Haftası" kutlu olsun.

Dünya Gazetesi/Can KANTAR

Leave your comments

Comments

  • No comments found